Αναζητάτε έμπνευση για το τι να ψήσετε το φθινόπωρο; Μπορείτε να δοκιμάσετε μίνι κέικ από παντζάρι σύμφωνα με την πρέσβειρά μας @petrazahradnici 😍 Διαφορετικές φόρμες για μίνι κέικ μπορείτε να βρείτε στο FAVI.gr. ✨

Υλικά:

300 γρ. βρασμένου παντζαριού
200 γρ. σοκολάτας
100 ml γάλακτος
100 γρ. λιωμένου βουτύρου
80 γρ. φυτικού ελαίου (όχι ελαιόλαδου)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρης
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ποιοτικού κακάου
πρέζα τσίλι για τους γλυκούς ουρανίσκους

Εκτέλεση: Βράστε το παντζάρι, ξεφλουδίστε το και ανακατέψτε το στο μπλέντερ μαζί με τη σοκολάτα, το γάλα, το λάδι και το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τα αυγά, προσθέστε το περιεχόμενο του μπλέντερ και το ποιοτικό κακάο. Αν φτιάχνετε κέικ για τον εαυτό σας, μπορείτε να προσθέσετε και μια πρέζα τσίλι, θα είναι ακόμα καλύτερα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και αφήστε το να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ, βουρτσίστε τη φόρμα για τα κέικ, είτε με σπρέι ελαίου είτε με σταθερό λίπος, γεμίστε τη φόρμα περίπου στα τρία τέταρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο. Η Πέτρα ψήνει στους 160 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας ελέγξτε αν τα κέικ είναι ψημένα. Αφού τα βγάλετε, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν ώστε να μην συρρικνωθούν και προσεκτικά ξεφορμάρετε. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με λίγο ξινή κρέμα.